Saarisen ottelut jäivät MM-Guadalajarassa yhteen

18.11.2022

Niko Saarinen otteli ainoana suomalaismiehenä ottelun taekwondon MM—kisoissa Meksikon Guadalajarassa. -63 kg sarjassa otelleen Saarisen kamppailut jäivät yhteen, kun Filippiinien Joseph Chua voitti suomalaisen 2-1.

Saarisen vastustaja pääsi yllättämään ensimmäisen erän alussa pääosumalla ja vei erän nimiinsä 1-7. Toinen erä oli Saarisen vahvaa hallintaa ja hän voitti sen 3-0. Kolmas erä oli todella tasainen alusta loppuun. Erä päättyi vastustajan eduksi 1-3, joten Saarisen turnaus päättyi 33:nteen tilaan.

Valmentaja Jarkko Mäkinen:

- Ottelu oli voitettavissa, joten lopputulokseen ei voi olla tyytyväinen. Hyväkään matsin hallinta ei riitä voittoon, jos vastustaja onnistuu paremmin pisteenteossa.
Tiedän Nikon olevan todella pettynyt tähän tulokseen, sillä hän on voittanut selvästi kovempiakin vastustajia.

Suomalaisista on vielä kisaamassa sunnuntaina Ida Tammila, jonka avausvastustaja on Georgian Vera Kapanadze (ottelu 401, klo 17, court 4). Voittaja saa vastaansa seuraavaksi pakolaisurheilijoita edustavan Dina Pourryounesin (ottelu 408, klo 18.24, court 4), joka on sijoitettu turnauksessa viidenneksi. Pouryounes oli mukana myös Tokion olympialaisissa ja oli ensimmäinen pakolaisurheilijan statuksella taekwondon MM-kisoissa kilpailut urheilija 2017.