SM-kilpailuissa käytössä koronapassi

17.11.2021

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltäyt yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ajalla 16.11.-16.12.2021, lukuunottamatta niitä yleisötilaisuuksia, joissa on käytössä koronapassi. Tartuntatautilain pykälään 58 perustuva päätös kokoontumisrajoituksista on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi alueella. 

SM-kilpailut järjestetään Lounais-Suomen aluehallintoviraston ja Liedon kunnan määräysten mukaan. Jokaisen SM-kilpailutapahtumaan osallistuvan (kilpailija, valmentaja, huoltaja, toimitsija, tuomari, katsoja yms.) yli 16-vuotiaan henkilön tulee sisäänpääsyn yhteydessä näyttää koronapassi ja tarvittaessa henkilöllisyystodistus, poikkeuksena 16-17-vuotiaat, joiden henkilöllisyyden todistamiseksi kelpaa Kela-kortti tai vanhemman luotettava vakuutus iästä.  Myös kaikkien alle 16-vuotiaiden tulee varautua pyydettäessä todistamaan ikänsä esimerkiksi Kela-kortilla tai vanhemman luotettavalla vakuutuksella. 

Koronapassi tarkoittaa EU:n koronatodistusta, joka voi sisältää kolme eri todistusta:

  • Todistuksen koronarokotuksesta (kaksi rokotusannosta tai yksi rokotusannos + sairastettu koronavirustauti)
  • Todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta (PCR-testitulos voimassa 72 h)
  • Todistuksen sairastetusta koronasta (voimassa 11-180 vrk positivisen koronatestituloksen jälkeen)

Jos osallistuja ei halua näyttää koronapassia, tapahtuman järjestäjän on estettävä henkilön sisäänpääsy. Osallistujilla ei siis ole velvoitetta esittää koronapassia, mutta sen esittämättä jättäminen estää pääsyn tilaisuuteen.

Muut varotoimet

Liedon kunta edellyttää, että kasvomaskeja käytetään kaikissa sisätilaisuuksissa! Lisäksi jokaisen tulee huolehtia riittävistä turvaväleistä ja käsihygieniasta.