Suomella iso joukkue liikesarjojen EM-kisoissa viikonvaihteessa Itävallassa

22.11.2023

Taekwondon liikesarjojen EM-kilpailut käydään tulevana viikonloppuna (24.-26.11.2023) Innsbruckissa Itävallassa. Suomelta on mukana iso joukkue: yksilösarjoihin osallistuu 15 kilpailijaa, parisarjoihin neljä paria ja ryhmäsarjoihin seitsemän ryhmää.

Suomen joukkue

Yksilösarjat:
Nea Forsell (kadettitytöt), Porin Taekwondo
Emil Karma (kadettipojat), Budokwai Taekwondo
Aino Kortelainen (junioritytöt), Taekwondourheilijat 2011
Lassi Kaasinen (junioripojat), Herttoniemen Taekwondo Hwang
Linda Räkköläinen (alle 30 naiset), Helsingin Itsepuolustuskoulu
Frans Salmi (alle 30 miehet), Budokwai Taekwondo
Laura Kinnunen (alle 40 naiset), Taekwondourheilijat 2011
Olli Siltanen (alle 40 miehet), Budokwai Taekwondo
Sampsa Aukio (alle 40 miehet), Taekwondo Vihti
Johanna Nukari (alle 50 naiset), Wondo Espoo
Erik Pohjonen (alle 50 miehet), Yong Taekwondo
Niina Virtala (alle 60 naiset), Manse Taekwondo
Marita Jaakkola (alle 60 naiset), Taekwondourheilijat 2011
Kim Rejman (alle 60 miehet), Wondo Helsinki
Matti Huuskonen (alle 65 miehet), Wondo Espoo

Parisarjat:
Elisa Mäkinen & Emil Karma (kadetit), Budokwai Taekwondo & Budokwai Taekwondo
Sofia Sarala & Lassi Kaasinen (juniorit), Taekwondourheilijat 2011 & Herttoniemen Taekwondo Hwang
Mia Knutsson & Frans Salmi (alle 30), Wondo Espoo & Budokwai Taekwondo
Johanna Nukari & Olli Siltanen (yli 30), Wondo Espoo & Budokwai Taekwondo

Ryhmäsarjat:
Mimi Miettinen & Nea Forsell & Pinja Latvajärvi (kadettitytöt), HNMKY Taekwondo & Porin Taekwondo & Porvoon Taekwondo
Aino Kortelainen & Airada Heikkinen & Sofia Sarala (junioritytöt), Taekwondourheilijat 2011 & Kuopion Taekwondo & Taekwondourheilijat 2011
Aino Laukkanen & Bao Boi Trieu & Roosa Määttä (junioritytöt), Taekwondo Nurmijärvi & Wondo Helsinki & Hausjärvi Hong Taekwondo
Alex Jürgens & Alexander Andersson & Henry Suoniitty (junioripojat), Taekwondourheilijat 2011 & KampSport-fighters Taekwondo & Wondo Helsinki
Anna Alatalo & Kerttu Salminen & Linda Räkköläinen (alle 30 naiset), Wondo  Espoo & Wondo Espoo & Helsingin Itsepuolustuskoulu
Laura Kinnunen & Laura Wild & Miia Siutila (yli 30 naiset), Taekwondourheilijat 2011 & Mudokwan Vantaa & Budokwai Taekwondo
Sampsa Aukio & Tatu Iivanainen & Ville Lehtinen (yli 30 miehet), Taekwondo Vihti & Mudokwan Vantaa & Taekwondourheilijat 2011

Valmennus:
Päävalmentaja Essi Labart
Nuorisovalmentaja Olli Siltanen
Joukkueenjohtaja Vesa Suomalainen
Fysioterapeutti Patrik Mäki
Valmentajat: Christian Kamphuis, Ville Lehtinen ja Tatu Iivanainen.
Tukitehtävissä: Luca Lonka, Saana-Mari Vienonen ja Jouko Kivini


Live-striimit katsottavissa YouTubessa: https://youtube.com/playlist?list=PLUl3RDc2nKs431FfWI8sy1sAIRoCHjL4O&feature=shared⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Kaaviot julkaistaan täällä: https://europetaekwondo.org/documents/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kilpailuohjelma

24.11. Yksilösarjat kadetit, U30, U50
 Pari juniorit
 Freestyle U17 ja pari U17
Parasarjat

25.11. Yksiösarjat juniorit, U40, U60
Pari kadetit
Ryhmä U30, yli30
 Freestyle yli17, pari yli17

26.11. Yksilösarjat U65, yli65
Pari U30, yli30
Ryhmä kadetit, juniorit
 Freestyle sekaOhessa joukkueen urheiljoiden ja valmennuksen ajatuksia valmistautumisesta ja odotuksista kisoihin.
- Miten valmistautuminen kisoihin on sujunut? 
- Miltä näihin kisoihin lähteminen tuntuu verrattuna aikaisempaan kisakokemukseesi? 
- Mitä odotuksia sinulla on kisoista?

Nea Forsell  
kadettitytöt, yhmä kadetti tytöt 
Porin Taekwondo

- Yksilöä olen treenannut paljon, mutta ryhmän treenaaminen on jäänyt vähän vähemmälle välimatkojen takia. Porissa olen keskittynyt potkuihin ja seisontoihin ja ryhmän kanssa eniten yhteiseen ajoitukseen.

- Odotan innolla kisoja, vaikka ensimmäiset arvokilpailut jännittääkin paljon.

- Yksilössä tavoitteenani on tehdä ehjä suoritus ja saavuttaa finaalipaikka. Ryhmäsarjassa lähdemme Mimin ja Pinjan kanssa hakemaan mitalia.

Emil Karma 
kadettipojat, pari kadetit 
Budokwai Taekwondo

- Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Pari sarjaan treenattu yhdessä parini kanssa Elisan Mäkisen kanssa koko vuosi. Yksilöön treenattu myös koko ajan ja nyt viime viikot vielä tehokkaammin.

- Ei kauhean erilaiselta, aika samalta kuin muihinkin kisoihin. Hiukan enemmän jännittää.  " 
- Onnistua tekemään paras suoritus. Mahdollisimman hyvä sijoitus ja mitalli on aina tavoite.

Aino Kortelainen  
junioritytöt, ryhmä junioritytöt 
Taekwondourheilijat 2011  

- Lähden tekijänä varmempana kuin kertaakaan aikaisemmin.

- En halua asettaa sijoitustavoitteita, vaikka sellaisia löytyisikin mielestäni. Haluan parhaat mahdolliset suoritukset ja edetä jokaiselle kierrokselle.


Lassi Kaasinen  
junioripojat, pari juniorit 
Herttoniemen Taekwondo Hwang

- Valmistautuminen yksilöön on sujunut oikein hyvi,. Ei ole ollut loukkaantumisia eikä muita ongelmia.

- Myös parisarjaan valmistautuminen on mennyt hyvin, eli on ollut paljon yhteistä treeniä.

- Ei se vielä tunnu yhtään sen erikoisemmalta kun muihinkaan kisoihin lähteminen, ehkä se jännitys alkaa sitten kisapaikalla.

- Lähden hakee parempia tuloksia kun viime kerralla, koska silloin olin vielä paljon kokemattomampi.

Linda Räkköläinen  
alle 30 naiset, ryhmä alle 30 naiset 
Helsingin Itsepuolustuskoulu

- Ryhmän kanssa valmistautuminen on sujunut hyvin! Olemme päässeet treenaamaan yhdessä useita kertoja viikossa, mikä on ollut mahtavaa.

- Yksilösarjaan valmistautuminen on myös sujunut hyvin. Kevään loukkaantumisista on toivuttu ja kesän Universiadien onnistuneet suoritukset lisäsivät treenimotivaatiota.

- Kisoihin lähteminen tuntuu aiempaa jännittävämmältä, sillä tavoitteet ovat korkeammalla kun aikaisemmin. Odotan kuitenkin innolla kisalavalle pääsyä.

- Odotuksena on suoriutua oman tason mukaan ja toivottavasti myös sijoitukset ovat myös sen mukaiset. Tavoittelen kisoissa mitalia sekä yksilö että ryhmäsarjasta.

Frans Salmi  
alle 30 miehet, pari alle 30 
Budokwai Taekwondo

- Valmistautuminen on ollut haastellista, koska Vaasassa, jossa tällä hetkellä asun harjoitteluolosuhteet ovat puutteelliset. Suurin osa valmistautumisesta on tapahtunut Etelä-Suomessa paria harjoitellessa parin viimeisen kuukauden aikana.

- Tunne on sama, kun lähtisi avoimiin KV-kisoihin. En ole kokenut järkeväksi liikaa painottaa, että kyseessä on EM-kilpailut, koska samaa asiaa olen menossa tekemään kuin mihin tahansa muuhun kilpailuun. Vastustajat ovat tuttuja ja itseasiassa vastustajia on vähemmän kuin yleensä KV-kisoissa, mutta nyt on pelkästään Euroopan terävin kärki mukana. Odotan, että kisat tulee olemaan kovatasoiset ja erot huipulla pieniä. U30 ja U40 yksilösarjoissa myös arpaonni näyttelee pientä roolia, joten toivotaan suotuisia vastuksia. Kausi on ollut nousujohteinen ja mitalia lähdetään hakemaan niin yksilö- kuin parisarjasta.

- Näitä kisoja on odotettu pitkään, koska MM-kisat viime vuodelta jäivät välistä. Kiitos myös kaikille tukijoille ja yhteistyökumppaneille!

Laura Kinnunen  
alle 40 naiset, yhmä yli 30 naiset 
Taekwondourheilijat 2011

- Valmistautuminen on sujunut pitkin vuotta nousujohteisesti ja tavoitteellisesti. Yksilöön olen valmistautunut tavoitteellisesti ja treenannut yleensä neljä pidempää lajitreeniä viikoittain. Ryhmässä olemme valmistautuneet osallistumalla kaikkiin mahdollisiin kotimaan kilpailuihin sekä harjoitelleet yhdessä ryhmänä omien teeeniaikataulujemme mukaisesti. Olemme saaneet tukea ryhmämme valmennukseen Tatu Iivanaiselta sekä tietenkin joukkueen päävalmentajalta maajoukkueleirien yhteydessä.

- Minulla on ollut useamman vuoden tauko arvokilpailuista, koska perheen perustamisen johdosta olin useamman vuoden tauolla aktiivisesti harjoittelusta. Palasin treeniin aktiivisesti viime syksynä ja nousujohteisesti olen pyrkinyt kehittymään. Odotan kisoja valtavasti ja tavoitteena toki on hyvä menestys ja onnistumiset kilpailuissa.

- Odotan onnistumisia omalta kohdaltani sekä ryhmältäni kisoissa. Toivon menestystä ja paljon onnistuneita suorituksia koko joukkueeltamme. Lisäksi toivon mukavaa ja mieleenpainuvaa kisamatkaa koko joukkueellemme ja taustajoukoille mukana.

- Muistetaan puhaltaa joukkueena hyvin yhteen hiileen ja tuetaan jokainen urheilija toinen toisiamme. Joukkueessamme on valtava voima ja tuki! Menestystä ja iloa jokaiselle kilpailuihin.

Olli Siltanen  
alle 40 miehet, pari yli 30 
Budokwai Taekwondo

- Valmistautuminen kisoihin on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Viimeisten kuukausien aikana varsinkin parisarjaan on saatu erinomainen loppukiri. Tunnen olevani valmis kumpaankin sarjaan. 
- Olen ehkä sen verran varttunut kisaaja, että arvokisat eivät juuri enää jännitä. Odotan koko kisareissua kuitenkin innoissani ja odottavaisin mielin.

- Odotan erittäin suurella mielenkiinnolla, mihin parhaat vetoni (tai vetomme parisarjassa) riittävät. Tavoittelen kummastakin sarjasta mitalia, mutta koitetaan ensin nauttia arvokisalavan sähköisyydestä ja saavuttaa siellä ne parhaat vedot.

- Taistele Suomi, loppuun asti!

Sampsa Aukio  
alle 40 miehet, ryhmä yli 30 miehet 
Taekwondo Vihti

- Yli 30-vuotiaiden miesten ryhmäsarja: Tänä vuonna kilpailuharjoitteluun on ollut poikkeuksellisen vaikeaa löytää hyvin aikaa. Ryhmä asetti EM-kilpailut jo vuosi sitten, mutta inteevisemmän yhteisharjoittelun jakso on jäänyt tämän vuoden lopulle. Alkusyksystä lukitsimme kalenteriin harjoitusaikoja. Näiden erillisten ryhmäharjoitusten lisäksi olemme harjoitelleet maajoukkueleireillä ja osallistuttu Suomessa käytäviin kilpailuihin. Ryhmän kanssa kilpailuihin valmistautuminen on heti alusta asti tuntunut luontevalta. Kaikki kilpailijat ovat kokeneita urheilijoita, mutta myös valmentajia. Yhteinen sävel löytyi vaivattomasti ja kehitys on pysynyt koko valmistautumisen ajan vahvan nousujohteisena. Tässä vaiheessa on hyvä fiilis lähteä ryhmäsarjaan.

- Alle 40-vuotiaiden miesten yksilösarja: Pääpaino kauden valmistautumisessa on ollut ryhmäsarjassa. Yksilösarjaan valmistatuminen on tapahtunut ryhmäsarjaan valmistautumsien siivellä. Yksilösarja kehityskohteita on hiottu myös ryhmäharjoittelussa. Varsinaiset yksilösarjan tavoitteet minulla on vuoden 2025 EM-kisoissa, joihin valmistavan kilpailuna pidän tämän vuoden kisoja.

- Näihin kilpailuin valmistautuminen on tuntunut aiempaa haasteellisemmalta, kun tuntuu, että siihen on ollut vähemmän aikaa käytettävissä. Perheeseeni syntyi huhtikuussa toinen lapsi, jonka hoitamiseen olen ollut vahvasti sitoutuneena. Tärkeämpien asioiden mennessä edelle, on oma valmistautumiseni ollut aiempia kilpailuita vähäisempää. Toisaalta se aika, joka on ollut käytettävissä, on tuntunut tehokkaalta ja vaikuttavalta.

- Odotan, että kilpailut menevät hyvin. Erityisesti ryhmässarjasta, minulla vankka luottamus siitä, että suoriudumme hyvin kisoissa. Yksilösarjassa olen ikäluokan vanhemmasta päästä ja tiedän, että sarjassa on muutamia nuorempia kovatasoisia kilpailijoita, joiden voittaminen voi olla haastavaa. Sopivalla battle-kaaviolla myös yksilösarjassa voi olla mahdollisuuksia vaikka mihin. Hienoa lähteä reissuun Suomen kautta aikojen suurimman poomsaen edustusjoukkueen kanssa. Joukkueella on hyvää tekemisen meininkiä päällä ja on lupa odottaa, että Suomi pärjää kisoissa hienosti.

Johanna Nukari  
alle 50 naiset, pari yli 30 
Wondo Espoo

- Valmistautuminen on sujunut aika hyvin suunnitelmien mukaan. Yksilökisaan valmistautumisessa on jo aika pitkät rutiinit. Ollin kanssa aloitettiin O30 parisarjan tekeminen tänä vuonna ja ollaan saatu nyt syksyllekin mukavasti pari yhteistä kisaa alle ja treeniä erityisesti kisojen ja leirien yhteydessä.

- Tuntuu jotenkin tutulta siksi, että EM oli kaksi vuotta sitten lähes samana ajankohtana vuodesta ja minulla oli siellä samat kaksi sarjaa ihan samoina kisapäivinä. Myös matkustuspäivä suhteessa kisoihin on sama, joten sellaista hauskaa tuttuuden tunnetta on ollut tähän liittyen.

- Toivoisin yltäväni omaan parhaaseen suoritukseen sekä yksilössä että parissa. Se on toki arvokisoissa kova vaatimus, mutta silti tavoite. Tulosmielessä tavoitteena on puolustaa Euroopanmestaruutta yksilössä ja lähteä tavoittelemaan arvokisamitalia myös parisarjassa. 
- Meillä on hieno, historiallisen suuri joukkue lähdössä näihin kisoihin. Tuntuu mahtavalta olla osa tätä meidän upeaa jengiä!

Niina Virtala  
alle 60 naiset  
Manse Taekwondo

- Kokonaisuudessaan hyvin. Tosin pari takapakkia lievän loukkaantumisen muodossa, mutten usko niiden häiritsevän juurikaan kilpailemista. Tiettyjä asioita en ole vielä ehtinyt hioa niin paljon kuin olisin halunnut, mutta hyvällä ja luottavaisella mielellä lähdössä yleisesti ottaen. Olo on rennompi ja varmempi kokemuksen karttumisrn myötä.

- Omat parhaat suoritukset, tyytyväinen mieli ja kultamitali.

- Kiva kun on kannustusjoukkoja ja EM-kisamenestyksestämme kiinnostuneita. Toivottavasti kisat ovat netin kautta nähtävissä suorana.

Marita Jaakkola  
alle 60 naiset  
Taekwondourheilijat 2011

- Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin pienistä vaivoista huolimatta. On ollut todella motivoivaa treenata arvokisoihin!

- Tuntuu hienolta olla osa tätä upeaa joukkuetta. Ensimmäisiin arvokisoihin lähteminen jännittää ehkä vähän enemmän kuin yleensä.

- Odotan mielenkiintoista, jännittävää ja hieman erilaista kisakokemusta. Tunnelma näissä kisoissa on varmasti ihan toisenlainen kuin mihin olen tottunut!

- Kaunis kiitos jo nyt kaikille joukkuetovereille, valmentajille ja tukihenkilöille! Tsemppiä kaikille - kohta päästään edustamaan Suomea!

Kim Rejman  
alle 60 miehet  
Wondo Helsinki

- Ylös ja eteenpäin. 
- Kokeneemmalta. 
- Positiivisia.

Matti Huuskonen  
alle 65 miehet  
Wondo Espoo

- Töiden ja muun elämän ehdoilla harjoitellen. 
- Ei suurta eroa entiseen. Kiinnostavaa nähdä, millainen on ensimmäinen kerta uudessa ikäluokassa. 
- Paras oma suoritus ja toivottavasti finaalipaikka

Sofia Sarala  
Pari Juniorit, ryhmä junioritytöt 
Taekwondourheilijat 2011

- Omalta osaltani viimeisen kuukauden treenisuunnitelman teko onnistui ongelmitta, mutta sitten sairastuin muutama viikko ennen kisoja. Tästä syystä jouduin tekemään muutamia muutoksia suunnitelmassa.

- Parissa Lassin kanssa olemme mielestäni päässeet treenaaman ja valmistautumaan ongelmitta. Ryhmässä ongelmia ilmenee sen kanssa, että kaikki ryhmän jäsenet eivät asu samalla paikkakunnalla. Pääsemme siis treenaamaan kovin harvoin.

- EM- kilpailut ovat minulle entuudestaan jo tuttu juttu. Olen ollut aiemmin kahdissa EM- kilpailuissa ja olin myös parisarjassa mukana mm joukkueessa.

- Tavoitteena omalta osaltani kummassakin sarjassa on tehdä paras suoritus mihin sillä hetkellä kykenen. Olisin erittäin tyytyväinen, jos kummassakin sarjassa pääsisimme finaaliin.

Mia Knutsson  
Pari alle 30  
Wondo Espoo

- Valmistautuminen on mennyt hyvin! Valmistautumisen suhteen minulla on iso luotto pariini, joten olen voinut keskittyä pelkkään treenaamiseen.

- Nämä ovat ensimmäiset arvokisat, missä osallistun yhteen sarjaan, joten on ollut helppo keskittyä vain yhteen sarjaan.

- Toivon, että pystymme näyttämään parhaan meidät ja pääsisimme finaali kierrokselle.

Pinja Latvajärvi  
Ryhmä kadettitytöt  
Porvoon Taekwondo

- Valmistautuminen on sujunut hyvin, olen treenannut trion kanssa ja myös itsekseni treenaten omaa tekniikkaa. 
- Tuntuu jännittävältä, kun on ensimmäiset EM-kisat, mutta silti on kiva mennä. Toivon, että matka on ylipäätään mukava ja että päästäisiin trion kanssa tavoittelemaan mitalia.

Mimi Miettinen  
Ryhmä kadettitytöt   
HNMKY Taekwondo

- Valmistautuminen on sujunut hyvin. Itse olen voinut tehdä yksilötreeniä, joka tietenkin auttaa myös ryhmäsarjaan. Olen myös alkanut tekemään aktiivisesti fysiikkatreeniä. Ryhmää olemme päässeet aina harjoittelemaan maajoukkueleireillä sekä muissa yksittäisissä triotreeneissä.

- Odotan kisoihin lähtemistä kovasti, vaikka minua jännittääkin paljon ensimmäiset EM-kilpailuni. 
- Sarjassani Nean ja Pinjan kassa lähdemme hakemaan mitalia. Tietenkin päätavoitteemme on 1. sija.

Airada Heikkinen 
Ryhmä junioritytöt  
Kuopion Taekwondo

- Kohtalaisesti 
- Ei ole eroa. 
- Mitali.

Aino Laukkanen  
Ryhmä junioritytöt  
Taekwondo Nurmijärvi  

- Valmistautuminen on mennyt hyvin. Treenisuunnitelma on sopeutettu EM-kisoja varten ja triion yhteisiä treenejä on lisätty. Alkusyksystä EM-kisat tuntui vielä kaukaisilta ja kauhistuttavilta, mutta syksyn myötä ajatukseen on tottunut.

- Todella spesiaalilta ja merkitykselliseltä. En ole aiempiin kisoihin koskaan valmistautunut tavoitteellisesti kuukausia ennen. EM-kisat ovat kauden kohokohta!

- Odotan reissulta hauskaa yhdessäoloa kavereiden ja koko joukkueen kesken sekä totta kai onnistuneita kisasuorituksia.

Bao Boi Trieu 
Ryhmä junioritytöt  
Wondo Helsinki

- Hyvin.
- Ei jännitä tällä hetkellä.
- Mitalisijoitus.

Roosa Määttä 
Ryhmä junioritytöt  
Hausjärvi Hong Taekwondo

- Valmistautuminen kisoihin on sujunut hyvin. Henkilökohtaisella tasolla olen kehittänyt hyvin mm. Rentoutta ja ryhmänä olemme koko vuoden kehittyneet mm. Synkrossa ja saaneet tekniikat näyttämään samoilta.

- Kysessä on ensimmäiset arvokisani, joten jännittää huomattavasti enemmän, kun esim. Kotimaan kisoihin lähteminen. Lähden kuitenkin kisoihin innolla.

- Toivon, että kaikki sujuu hyvin ja näytämme kisoissa parhaimman mahdollisen suorituksemme.

Alex Jürgens 
Ryhmä junioripojat  
Taekwondourheilijat 2011

- Kisoihin valmistautuminen on sujunut oikein hyvin. Ollaan ryhmän kanssa treenattu ja kehitytty paljon. 
- Ryhmäsarja on minulle uusi, joten tietysti hieman jännittää. Odotan kuitenkin innolla.
- Onnistunut suoritus ja mahdollisimman hyvä sijoitus

Alexander Andersson 
Ryhmä junioripojat  
KampSport-fighters Taekwondo

- Valmistautuminen on onnistunut hyvin. Meidän ryhmä on päässyt aktiivisesti treenaamaan, vaikka kaikki asumme eri kaupungeissa ja treenaamme eri seuroilla

- Nämä ovat ensimmäiset arvokisani, joten vähän jännittää, mutta odotan silti innolla

- Ei suurempia odotuksia. Haluamme pitää suorituksen yhtä hyvänä kisamatolla, kuin treeneissä.

Henry Suoniitty  
Ryhmä junioripojat  
Wondo Helsinki

- Valmistautuminen kisoihin on sujunut hyvin. 
- Ei jännitä enempää eikä vähempää kuin muihinkaan kisoihin lähteminen. 
- Korkeat odotukset meidän triolta sekä koko maajoukkueelta. Uskon, että tulemme saamaan useita palkintosijoja ja tekemään hienoja suorituksia.

Anna Alatalo  
Ryhmä alle 30 naiset  
Wondo Espoo

- Harjoittelusta on tullut entistä monipuolisempaa, mikä on auttanut eri ominaisuuksien kehittämisessä. Ryhmäharjoittelu on tuonut uusia näkökulmia tekniikkaan, työntänyt kehittymään ja tuonut ekstramotivaatiota treenaamiseen.

- Olen kilpaillut aiemmin ulkomailla ja PM-kisoissa, mutta tämän vuoden EM-kisat ovat ensimmäiset arvokilpailuni. Odotan kisoja jännityksellä, mutta myös suurella mielenkiinnolla siitä, miten EM-kilpailut käytännössä eroavat muista kilpailuista.

- Toivon, että pystyn ennen suoritusta rauhoittamaan mieleni, keskittymään suoritukseen ja näyttämään parhaani tuomareiden edessä. Odotan myös ulkomaalaisten kanssakilpailijoiden uudelleennäkemistä.

Kerttu Salminen  
Ryhmä alle 30 naiset  
Wondo Espoo

- Valmistautuminen on sujunut hyvin! Olemme saaneet treenata ryhmän kanssa paljon ja valmistautuminen kisoihin on kaikin puolin sujunut.

- Nämä ovat ensimmäiset arvokisani ja olen todella innoissani lähtemään EM-kisoihin.

- Pyrimme tekemään parhaat kisavedot ja sellaiset mitä olemme nyt harjoitelleet. Pyrin siihen että en jää säästelemään mitään ja että voin antaa kaikkeni tatamilla!

Laura Wild  
Ryhmä yli 30 naiset  
Mudokwan Vantaa

- Valmistautuminen on sujunut hyvin, ja liikesarjatreenin lisäksi se on sisältänyt monipuolista taekwondotreeniä muiltakin lajin osa-alueilta. Suurin haaste on ehkä ollut saada säännöllistä ryhmätreeniä koko kokoonpanolla, mutta onneksi synkro aina löytyy, kun päästään tekemään yhdessä.

- Nämä ovat ensimmäiset arvokisani, ja kyllähän se tuntuu samaan aikaan mahtavalta että jännittävältä. Hienoa päästä edustamaan Suomea näihin kisoihin.

- Tavoitteena on tehdä ryhmänä paras mahdollinen suoritus ja tulla kotiin sillä fiiliksellä, että onnistuttiin kisoissa. Tähtäimessä tietenkin paluu mitalit kaulassa.

Miia Siutila  
Ryhmä yli 30 naiset  
Budokwai Taekwondo

- Valmistautuminen on sujunut hyvin. Meillä on ryhmässä hyvä henki ja olemme etäisyyksistä huolimatta päässeet treenaamaan paljon. Viimehetken sairastelut ovat hieman haitanneet viimeistelyä, mutta nekin tullaan selättämään!

- Aikaisemmista arvokilpailuistani on 15 vuotta aikaa, joten paljon on ehtinyt muuttua. Nykyään jännitän enemmän, mutta osaan myös hallita jännityksen paremmin.

- Odotan ryhmältämme hyvää suoritusta, sillä olemme valmistautuneet huolella. Uskoisin myös mitalien olevan meille mahdollisia jollei suurempia mokia tule.

Tatu Iivanainen  
Ryhmä yli 30 miehet  
Mudokwan Vantaa

- Olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten helposti olemme löytäneet ryhmän yhteisen sävelen, vaikka menihän meillä hyvin jo PM-kilpailuissa tammikuussa. Kaikkien kolmen joustolla olemme saaneet hyvin löytymään yhteistä treeniaikaa.

- Viimeksi olen ollut arvokilpailuissa kilpailijana vuoden 2005 EM-kilpailuissa. Siihen on hankala verrata, koska olen niin ei ihminen kuin 20-vuotiaana, mutta ainakaan vielä ei jännitä. Olen huomannut kilpailijaksi palattuani vuosi sitten, etten juuri jännitä kilpailuja. Pikemminkin on rento olo.

- Odotan koko Suomen joukkueelta hyviä tuloksia. Meillä on monta potentiaalista mitalistia, joten on varmasti hienoa saada olla osana joukkuetta. Oman kolmen hengen tiimini kanssa odotan meidän pystyvän hyviin suorituksiin.

Ville Lehtinen  
Ryhmä yli 30 miehet  
Taekwondourheilijat 2011

- Valmistautuminen on sujunut hyvin, treeni on lähinnä keskittynyt maajoukkueleireille ja täsmätreeneihin ryhmän kesken. Treenit ovat olleet onnistuneita ja ryhmälle on syntynyt hyvä luotto tekemiseen.

- Edellisistä arvokisoista kilpailijana on jo 4,5 vuotta aikaa, joten on hienoa päästä taas isoille kilpalavoille tekemään. Varsinkin kun en muutaman vuoden takaisen loukkaantumisen jälkeen ollut varma palaanko enää arvokisalavoille kilpailijana. Olen myös aiemmissa arvokisoissa kilpaillut yksilö- ja parisarjoissa joten sarjakin on näissä karkeloissa täysin uusi minulle.

- Joukkue taitaa olla jälleen kerran suurempi kuin koskaan aiemmin, joten odotan taas hienoa kisareissua ja loistavaa fiilistä itse joukkueen sekä tukijoukkojen kesken. Odotan myös hienoa menestystä joukkueelta sillä Suomen joukkue on parantanut tulostaan jatkuvasti, viime EM-kisojen oltua paras koko joukkueen historiassa.

- Muistakaa seurata kisoja ja kannustaa myös kotisohvalta käsin livestreamin kautta!


STAFF

Essi Labart 

Joukkueen valmistauituminen on sujunut todella hyvin ja pitkälti suunnitelmien mukaisesti. Saimme tehtyä maajoukkuevalinnat poikkeuksellisen ajoissa EM-kisoihin nähden ja sen tuoman pitkän valmistautumisajan ansiosta olemma mielestäni voineet ja päässeet vaikuttamaan urheilijoiden valmistautumiseen paljon syvällisemmin ja yksityiskohtaisemmin. Toivon tämän näkyvän kisoissa! Tämä pidempi ajanjaksi valitun edustusjoukkueen kanssa on myös mahdollistanut joukkueen kivan yhteenhitsautumisen.  

- Odotan ja uskon saavamme nähdä paljon upeita suorituksia ja esityksiä joukkueeltamme ja pidän nousujohteisessa mitalikannassa pysymistä täysin realistisena. Arvokilpailut mittaavat myös osaltaan tietenkin valmentajan osaamista ja liikesarjoissa varsinkin "poomsesilmää ja -korvaa" ja odotankin innolla pääseväni "kamppailemaan" muiden valmentajien kanssa!

- Näin nsuurta porukkaa onnistuneesti valmentaminen edellyttää kyllä mahtavaa valmennus- ja organisointitiimiä, ja onnekseni minulla on aivan paras tiimi ympärilläni! Kiitos Olli, Vesa ja Patrik ja kaikki muut, jotka ovat aktiivisesti osallistuneet tähän!  

- En malta odottaa kilpailuiden alkamista! Toivon jokaisen saavan tehtyä sellaiset suoritukset, joihin voivat itse olla tyytyväisiä ja jotka vastaavat heidän omia tavoitteitaan. Toivon myös, että joukkue tietää kuinka ylpeä olen heistä jo nyt ja mikä kunnia on koutsata tämänkaltaista jengiä arvokisoissa!

Olli Siltanen

- Joukkueen valmistautuminen on sujunut todella hyvin. Kaikki ovat valmiita kisoihin.  

- Odotan ja uskon jokaisen saavan itsestään parhaan irti lavalla. Joukkueen valmistautumista seuranneena pidän nousujohteissessa mitalikannassa pysymistä täysin realistisina tavoitteena.  
- Näin suuren porukan ohjaaminen vaatii tiimityötä, ja tälläisen tiimin kanssa toimiminen on ollut suuri ilo ja kunnia!

- Valtavasti tsemppiä kaikille!

Luca Lonka    

- Kaikesta huolimatta olen ja aion osallistua kaikkeen vaikken kisoihin nyt tällä kertaa pääsekkään 
- Vuosi on ollut kiva ja olin valmistunut huolella.

- Nyt kun ei ole tällä kertaa sarjaa niin aion ottaa kuitenkin kaiken irti kisoista ja matkasta. Olen todella iloinen että saan osallistua liiton somelähettiläänä. Taistele Suomi loppuun asti.

Vesa Suomalainen

- Jojoilu alkanut, kun on maajoukkueen valintakriteerit julkaistu ja maajoukkuehakemukset vastaanotettu. Valmistelut ovat sujuneet muutamista kommelluksista huolimatta todella hyvin. Vieläkin puhelin piippaa ja hälyttää monta kertaa päivässä sekä viestiä lentää somessa ja sähköpostissa. Kristallipallo sanoo, että kaikki hyvällä mallillaan.

- Vuodesta 2012 alkaen juossut mukana edustuskilpailuissa huoltajana, valmentajana ja jojona. Tietty rutiini muodostunut ja tekeminen helpottunut aikaisemmista kilpailuista opittujen kokemusten ja tekemisten kautta. Merkittävin muutos, verrattuna viimeiseen kahteen kilpailuun EM Portugal ja MM Goyang, nyt olemme tämän hetken tietojen valossa ilman koronarajoituksia liikenteessä.

- Matkalla olevan joukkueen ja sen tukijoukon koko ei ole aikaisemmin ollut näin suuri, meitä on matkalla 54 henkilöä. Kymmeniä päiviä ennen kilpailua tehty asioita, jotka näkyvät toivottavasti sujuvana kilpailuna kilpailijoille itselleen. 
Joukkue on hyvin ollut mukana ja tällaisen virallisen edustuskilpailumatkan onnistuvuus perustuu siihen, että viestintä toimii ja meillä on pelisäännöt, joita jokainen noudatamme.  
Tavoitteemme on toimia joukkueena, joka antaa tuen kilpailijoille parhaaseen mahdolliseen yksilö-, pari- ja ryhmäsuorituksiin.

- Hymyilevät kilpailijat paluumatkalla suurta kokemusta rikkaampana. Samalla toivon että jokainen voi positiivisesti ajatella omaa parasta onnistunutta suoritusta. Jokainen kilpailu on kokemusta ja siitä oppimista.

- Kannustakaa ja tukekaa toisianne niin matkalla kuin kotikatsomoissa. Tästä tulee tähänastisista kilpailuista se paras kilpailu kautta aikain monella mittarilla. Me teemme tämän yhdessä.