Taekwondon MM-areenalla Sofiassa nuorten vuoro

1.8.2022

Kadettien taekwondon MM-kilpailujen jatkeeksi nähdään Bulgarian Sofiassa 2.-7.8. nuorten MM-taistot komeassa Arena Armeecissa.

Nuorten MM-kilpailut järjestetään nyt 13:nnen kerran edellisten kisojen oltua 2018 Tunisiassa. Sofiassa kisataan kymmenessä eri painoluokassa niin tytöissä kuin pojissakin.Näihin MM-kilpailuihin pääsee mukaan nyt 1.1.2005 ja 31.12.2007 välillä syntyneet urheilijat.

Suomen kisajoukkueen muodostaa viisi urheilijaa, joista Ahmet Polat ja Buğrahan Akbabaöz edustavat virallisesti WT:n pakolaisjoukkuetta Suomen kansalaisuuden heiltä vielä puuttuessa.

Suomen MM-kisajoukkue Sofiaan (ottelupäivä)

Otto Susiluoto -51 kg Gepard Taekwondo (3.8.)
Sonja Lehto -52 kg Action Sport Center (4.8.)
Ahmet Polat -63 kg Espoo Hwarang Team (5.8.)
Vilma Hagelberg -63 kg Liedon ja Auran Taekwondo (6.8.)
Buğrahan Akbabaöz -73 kg Espoo Hwarang Team (6.8.)

Valmentaja Simo Siltasen ennakkokommentit:

- MM-kisoihin lähdetään odottavin mielin iskukykyisen joukkueen kanssa. Joukkueen urheilijat ovat osoittaneet potentiaaliaan kuluneen kauden aikana saavuttamalla useita mitalisijoja kansainvälisissä kilpailuissa. Kaikki heistä ovat yltäneet kuluneen kauden aikana vähintään otteluvoitoille.

- Viime syksyn arvokilpailuissa nykyisestä ryhmästä Vilma Hagelberg ylsi juniorien EM-kisojen viidennelle sijalle ja Bugrahan Akbabaöz kadeteissa jopa Euroopan mestaruuteen.

- Maajoukkuevalmentajana en halua asettaa omia tulostavoitteitani urheilijoiden harteille. Sen sijaan haluamme auttaa kutakin urheilijaa yksilöllisten tavoitteidensa täyttämisessä ja ylittämisessä. Potentiaalia on ja omiin huippusuorituksiin yltäminen mahdollistaa kyllä turnauksessa pitkälle etenemisen.

- Luottoa urheilijoiden tekemiseen löytyy ja innolla jo odotan kisojen alkua

Teksti: Toni Flink