Olympia- ja paralympiapaikat jäivät saamatta

9.5.2021

Euroopan olympiakarsintaturnaus on nyt saatettu päätökseen. Kovasta yrityksestä huolimatta Suomelle ei tällä kertaa irronnut paikkoja Tokioon.

Parhaiten suomalaisista menestyi lauantaina naisten alle 57-kiloisissa kilpaillut Suvi Mikkonen, joka voitti kaksi ensimmmäistä otteluaan, mutta joutui olympiapaikan päättäneessä semifinaalissa tunnustamaan puolalaisten ottelijaan paremmaksi. Mikkonen ei osallistunut pronssiotteluun, joten hänen lopullinen sijoituksensa karsintaturnauksessa on 4. Voit lukea enemmän Mikkosen otteluista täältä.

Perjantaina olympiapaikkoja tavoittelivat myös Niko Saarinen miesten alle 58-kiloisissa ja Jenna Partanen naisten alle 67-kiloisissa. Mikkosen tavoin he olisivat tarvinneet kolme otteluvoittoa olympiapaikan saadakseen.

Saarinen voitti ensimmäisen ottelunsa mutta hävisi toisen, joten hänen lopullinen sijoituksensa oli 5.-8. Ristisidevamman joulukuussa kärsinyt Partanen hävisi ensimmäisen ottelunsa, joten hänen sijoituksensa oli 9.-16. Voit lukea enemmän Saarisen ja Partasen otteluista täältä.

Sunnuntaina otteli Matti Sairanen paralympiakarsinnassa K44-/K43-miesten alle 61-kiloisissa. Sairanen pääsi paralympiarankinginsa turvin suoraan semifinaaliotteluun, jossa vastaan tuli Azerbaidžanin Imamaddin Khalalov. Khalalov ei ottelun pistein 3-19, joten Sairasen sijoitukseksi tuli 3.-4. Paralympiapaikkaan olisi tarvittu koko turnauksen voitto.

Kaikki olympia- ja paralympiakarsintaturnauksen ottelut voi katsoa suorana YouTubesta https://www.youtube.com/playlist?list=PLNZ4ldstTfNuFXrKJjYMdtvFYJd2R0oFS.  Samalta kanavalta löytyvät myös tallenteet jo käydyistä ottelupäivistä.