Miia Siutila

Maajoukkueurheilijoiden esitys urheilijajäseneksi

Esittele itsesi lyhyesti kolmella lauseella.

Olen Miia Siutila, liikesarjakilpailija Turun Budokwaista. Taekwondon aloitin vuonna 2004, kilpailun 2005 ja maajoukkueessa olin ensimmäistä kertaa 2007. Taekwondon ulkopuolella aika menee perheen ja lapsen kanssa, tutkijan työssä ja väitöskirjaa tehden.

Sinä ja taekwondo?

Taekwondo on mun elämäni tärkein harrastus. Treenien jälkeen on aina hyvä mieli, oli kyseessä sitten liikesarja-, ottelu- tai yleistreenit, ja taekwondo onkin se, missä pääsee rentoutumaan ja unohtaa huolet ja murheet. Aina oppii jotain uutta, parantaa vanhaa taitoa ja kehittyy eteenpäin, eikä koskaan ole niin hyvä, etteikö voisi oppia lisää.

Millaisena hallitusjäsenenä visioit itsesi?

Hallituksen urheilijajäsenenä tulen ajamaan urheilijoiden ja kilpailijoiden asiaa. Vaikka oma kilpaurani on tehty liikesarjoissa, haluan olla myös ottelijoille henkilö, jolle voi tulla kertomaan toiveita, palautetta ja huolia liiton, valmennuksen tai seuratason toiminnasta. Tulenkin valintani jälkeen vierailemaan myös otteluleireillä esittelemässä itseni ja kertomassa omasta roolistani liiton hallituksessa.

Millaisiin asioihin haluaisit paneutua hallitusjäsenenä? Jos kaipaat johonkin muutosta, niin mihin ja miksi? Mitkä asiat ovat hyvin ja miksi?

Urheilijajäsenenä keskityn erityisesti urheilijoiden asioihin ja heidän näkökulmansa esiin tuomiseen. Haluan, että urheilijoiden ääni kuuluu selvemmin liiton päätöksenteossa. Erityisen tärkeänä näen urheilijoiden äänen kuulumisen huippu-urheilun valmennuksen ja toiminnan kehittämisessä nyt, kun luodaan uutta järjestelmää vanhan valmennuskeskusksen tilalle. Lisäksi haluan kehittää jo nyt hyvin toimivaa Team Finland toimintaa entisestään ja pyrkiä lisäämään harrastajien määrää kilpailuissa.

Mitkä ovat vahvuutesi, jotka haluaisit tuoda hallituksen ja liiton käyttöön?

Olen ihmisenä avoin ja oikeudenmukainen, minulla on hyvä harkintakyky ja kokemusta lajitoiminnasta ja yhdistystyöskentelystä. Työni kautta olen analyyttinen, osaan katsoa asioita monelta kantilta ja kykenen myös kysymään ja tekemään tutkimusta niistä aiheista, joista en tiedä tarpeeksi.

Miksi juuri sinä olisit oikea valinta hallitusjäseneksi?

Osaan keskittyä ja keskustella asiasta ja tulen hyvin toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Minulla on hallituskokemusta monen vuoden ajalta yhdistystoiminnassa taekwondon ulkopuolella. Urheilu ja kilpailu on ollut osa elämääni lapsesta asti, ja minulla on mielestäni paljon annettavaa suomalaisen taekwondon kilpapiireihin.